Challenges of youth homelessness

European answers to the challenges of youth homelessness - Fiatalokkal végzett szociális munka nemzetközi gyakorlata 2016-2018.

Erasmus logóIntézményünk 2005 óta vesz részt nemzetközi mobilitási célú pályázatokban. Az évek során több mint 35 külföldi hajléktalan ellátó szervezettel kerültünk kapcsolatba és számos szakmai konferencián képviseltük intézményünket előadóként, vagy résztvevőként. Aktuális programunk elsődleges célja a nemzetközi szervezetek - fiatal hajléktalan célcsoportot támogató projektjeinek megismerése, és a jó gyakorlatok adaptálása az esetkezelői munkába. A szakembercserék további hozadéka, hogy a résztvevők egy merőben más szemléletet megtapasztalva hozzájárulhatnak a közös európai értékek népszerűsítéséhez.

Az Európai Bizottság által támogatott és a Tempus Közalapítvány által koordinált European answers to the challenges of youth homelessness elnevezésű pályázatunk keretében 2016 és 2018 tavasza között 8 szociális szakember tölthet el 4 hetes tanulmányutat különböző európai nagyvárosokban. További 16 fő számára pedig két-három napos továbbképzéseket szerveztünk, nemzetközi konferencialátogatások formájában.

A programhoz kapcsolódó beszámolók az adott ország hajléktalanellátó rendszerén és a fogadószervezet bemutatásán túl a fiatalokkal végzett szociális munka nemzetközi gyakorlatát, valamint képzési, foglalkoztatási és lakhatási programokat, rehabilitációs intézményeket, szociális vállalkozásokat be. Ajánljuk továbbá a szakmai konferenciákról készült rövid összefoglalók áttanulmányozását.

Amennyiben érdeklődik nemzetközi tevékenységünk iránt, úgy írjon nekünk az feher.boroka@bmszki.hu emailcímre.

Gyors lakásba helyezés program - Rapid Re-housing program bemutatása

Egyéni tanulmányutak beszámolói:

Sipos Anna - Focus Ireland

Popovics Judit - Rock Trust

Piling Katalin - Arsis - Association for the Social Support of Youth

Gál János - Discus Amsterdam

Dobszai Szabina - Helsinki

Csonka Fanni - Udroga Most - Most Association

Botos Laura - Varsó

Bálint Zoltán - Humanitas Hollandia

Konferenciák beszámolói:

Feantsa konferencia - Brüsszel

Feantsa konferencia - Barcelona

Feantsa konferencia - Gdansk

Feantsa konferencia - Koppenhága

Santorini konferencia

Ostravai konferencia