Vándorok - Erasmus+ program

A hajléktalanellátásban dolgozó kollégáink – az Európai Unió Erasmus+ (korábban Leonardo da Vinci élethosszig tartó tanulás) mobilitási programjának támogatásával – ha energiát fektetnek egy idegen nyelv elsajátításába, ha vállalják a komoly szakmai felkészülést, ha vállalják egy időre a családtól való távollétet és főleg, ha kíváncsiak és nyitottak a világra, akkor hosszabb-rövidebb időre tanulmányúton vehetnek részt egy-egy európai országban. Megismerkedhetnek az ottani lakás- és szociálpolitikával, hajléktalanellátással, ott dolgozó kollégákkal, egy másik ország kultúrájával, szokásaival, gondolkodás módjával. Új barátokra, gondolatokra tehetnek szert… Hazahozhatják és mindannyiunknak átadhatják mindazt, ami jót láttak és tapasztaltak.

Fantasztikus beszámolók olvashatóak az alábbiakban, országonként csoportosítva.  A feltöltött file-okat időről-időre bővítjük, érdemes elidőzni elolvasásukkal, elektronikus utazást tenni a vándorúton járt kollégával!

A programokról bővebb információ kérhető Gerencsér Tamástól (gerencser.tamas@bmszki.hu) és Oláh Dórától (olah.dora@bmszki.hu) e-mail címen vagy a 0612389514 telefonszámon.

A Housing-led Initiatives for homeless people elnevezésű, 2014 és 2016  között megvalósult felnőttoktatási mobilitási pályázatunkról itt olvashat bővebben.

 European answers to the challenges of youth homelessness elnevezésű 2016 és 2018 között megvalósított felnőttoktatási mobilitási programunkról itt olvashat bővebben.

Aktuális, Off the Streets elnevezésű pályázatunkról itt talál bővebb leírást.

Ausztria

Csehország

Dánia

Észtország

Finnország

Franciaország

Görögország

Hollandia

Horvátország

Írország

Lengyelország

Nagy-Britannia

Németország

Norvégia

Portugália

Románia

Spanyolország

Svédország

Szlovénia

 

tka_logo_hu_0.jpgtka_logo_hu_0.jpg