Üdvözöljük!

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei a legnagyobb budapesti hajléktalanellátó szervezet, állandóan változó, gyarapodó intézményeivel egyben az ország és a közép-európai régió egyik legnagyobb szociális szolgáltató szervezete. Az intézmény mérete azonban inkább szakmai kihívás, mintsem büszkeség tárgya számunkra. Honlapunk kísérlet arra, hogy bemutatkozzunk azoknak, akik munkánk, szolgáltatásaink iránt érdeklődnek. A honlapon több nagy méretű dokumentum is elérhető, melyek letöltése némi időt vesz igénybe. (De megéri!) A honlapot megpróbáljuk folyamatosan fejleszteni. A javaslatokat, dokumentumokat, közlendőket a következő címre várjuk: titkarsag@bmszki.hu

DOKUMENTUM FELHASZNÁLÁSA ESETÉN NE FELEJTSEN EL A FORRÁSRA HIVATKOZNI, A SZERZŐK A COPYRIGHT JOGOKAT FENNTARTJÁK MAGUKNAK.

Hírek

Az állandóság színterei?

Lehet-e méltóságot megőrző időskort megélni egy hajléktalanszállón? Mit okoznak a szociális és az egészségügyi ellátórendszer diszfunkciói, illetve a társadalom elöregedése együtt a hajléktalan embereket segítő intézményrendszerben?
Lehet-e, kell-e egy alapvetően önellátásra létrehozott ellátórendszert alkalmassá tenni idős, beteg emberek ellátására? Hogyan változik meg a szociális munka tartalma a hajléktalan embereket segítő szolgáltatásokban? Milyen hatással van mindez kollégáink lelki, mentális állapotára és hogyan tudunk nekik ebben segítséget nyújtani?
Májusi szakmai napunk pódiumbeszélgetésén többek között ezekre a kérdésekre kerestük a válaszokat.

tovább >>

Helyi és Nemzetiségi önkormányzati, valamint Európai parlamenti választások – 2024. június 9.

2024. június 9-én helyi Helyi önkormányzati, Nemzetiségi Önkormányzati és Európai parlamenti választásokat tartanak. A szavazópolgárok reggel 6:00 és este 19:00 között kereshetik fel a számukra kijelölt szavazóköröket, és ott egyszerre, külön szavazólapon szavazhatnak mindhárom választáson a támogatott jelöltjeikre.

Mivel fontosnak tartjuk, hogy demokratikus jogával mindenki élni tudjon, a következőkben szeretnénk tájékoztatást nyújtani azoknak, akiknek a lakhatási helyzetükből adódóan nem egyértelmű, hogy pontosan hogyan szavazhatnak.

tovább >>

Beszámoló a 2023/24-es téli krízisidőszakról

Az utcán, közterületen élő hajléktalan emberek száma ugyan csökkenést mutatott az utóbbi években, közülük azonban egyre többen aggasztóan rossz mentális és fizikai állapotban vannak: súlyos szenvedélybetegséggel, pszichiátriai zavarokkal, demenciával küzdenek, önmaguk ellátására csak részben képesek. A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) – a főváros legnagyobb hajléktan embereket segítő szervezete – kis létszámú, speciális szakmai programmal és házirenddel működő szolgáltatások kialakításával válaszolt szükségleteikre a 2023/24-es téli krízisidőszakban.

tovább >>

Amit itt csinálunk a rendelőben, járna minden nőnek - Nőnapi interjú Clease Piroskával

Clease Piroska a BMSZKI traumatudatos nőgyógyászati rendelőjének asszisztense. 13 éven keresztül kísért szüléseket dúlaként, bábatanoncként és független bábaként. Társalapító tagja a Másállapotot a Szülészetben! mozgalomnak. A rendelő megnyitásától kezdve tagja csapatunknak. A Richter Anna Díj pályázaton ő képviseli a rendelőnket. Nőiségről, nőket segítő munkájáról, az emberi kapcsolatok és az értő odafordulás erejéről beszélgettünk vele.

tovább >>

Alkotópályázat - eredményhirdetés

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) 2023-ban ünnepelte alapításának 30. évfordulóját. Ebből az alkalomból alkotópályázatot hirdettünk gyerekek és fiatalok számára. A pályázaton keresztül szólítottuk meg a gyerekeket, fiatalokat és a velük foglalkozó felnőtteket: pedagógusokat és szülőket, szociális munkásokat, hogy gondolkodjanak, beszélgessenek az otthon fontosságáról és az otthontalanságról.

Az ország egész területéről beérkezett több mint 150 alkotás közül különböző szakterületek képviselőiből álló zsűri választotta ki a legjobbakat.

tovább >>

Újra lehet pályázni a Szobabérlők házába

Újra lehet pályázni a Szobabérlők házában lévő egy és két férőhelyes szobákra, öt éves időtartamra.
A pályázaton az a nagykorú, önmaga ellátására képes személy vehet részt, aki Budapesten bejelentett lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkezik, és akinek nincs másik ingatlanon tulajdonjoga vagy haszonélvezeti joga, nincs beköltözhető lakása vagy lakrésze (sem a vele együtt költözőnek), továbbá a megpályázott lakrész havi használati díjának háromszorosát meghaladó rendszeres, igazolható jövedelemmel rendelkezik.
Pályázatokat az erre szolgáló űrlap kitöltésével személyesen lehet benyújtani a pályázati kiírásban meghatározott időpontokban.

tovább >>