Korona vírus

A BMSZKI intézményeiben közel 3000 hajléktalan ember fordul meg naponta. Ellátásuk óriási kihívást jelent számunkra a rendkívüli járváyhelyzetben, de partnereinkkel - köztük elsősorban a Fővárosi Önkormányzattal, mint fenntartónkkal - mindent megteszünk annak érdekében, hogy vigyázzunk a hozzánk forduló hajléktalan emberekre és kollégáinkra egyaránt.

A tovább gombra kattinva megismerheti intézkedéseinket, és hogy hogyan segíthet Ön is a hajléktalan embereknek.

tovább >>

Üdvözöljük!

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei a legnagyobb budapesti hajléktalanellátó szervezet, állandóan változó, gyarapodó intézményeivel egyben az ország és a közép-európai régió egyik legnagyobb szociális szolgáltató szervezete. Az intézmény mérete azonban inkább szakmai kihívás, mintsem büszkeség tárgya számunkra. Honlapunk kísérlet arra, hogy bemutatkozzunk azoknak, akik munkánk, szolgáltatásaink iránt érdeklődnek. A honlapon több nagy méretű dokumentum is elérhető, melyek letöltése némi időt vesz igénybe. (De megéri!) A honlapot megpróbáljuk folyamatosan fejleszteni. A javaslatokat, dokumentumokat, közlendőket a következő címre várjuk: titkarsag@bmszki.hu

DOKUMENTUM FELHASZNÁLÁSA ESETÉN NE FELEJTSEN EL A FORRÁSRA HIVATKOZNI, A SZERZŐK A COPYRIGHT JOGOKAT FENNTARTJÁK MAGUKNAK.

Hírek

Életmentő Pont – Együttműködés az utcán élők befogadásáért

Az Életmentő Pont a Józsefvárosi Önkormányzat, a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei (BMSZKI) és a Menhely Alapitvany Diszpécserszolgálata együttműködésében megvalósított, éjszakai szálláshelyet és szociális munkát biztosító intézmény volt a téli krízis időszakában.
Az önkormányzat felkérésére egy olyan szolgáltatást alakítottunk ki, ahol az ellátórendszerrel szemben bizalmatlan hajléktalan emberek is szakszerű és személyre szabott segítségben részesültek.

tovább >>

A FEANTSA is kiállt a Szabolcs utcai intézmény védelmében

Megdöbbenve értesült a FEANTSA (a hajléktalan emberekkel foglalkozó nemzeti szervezetek európai szövetsége) arról, hogy a magyar kormány felszámolná a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei Szabolcs utcai terephelyén működő egészségügyi központját. A FEANTSA felszólítja a magyar kormányt, hogy biztosítsa, hogy a kórház folytathassa létfontosságú munkáját.

tovább >>

„A kórház legyen mindenekelőtt menedékhely a szegény betegek számára.” - Néhány mondat a Szabolcs utcai intézményünkről

A BMSZKI Egészségügyi Szolgálata jelenleg a legkomplexebb és a legnagyobb volumenű betegellátást nyújtja a hajléktalan emberek számára az országban. Ez az ellátás került most veszélybe. Cikkünkben összeszedtük a legfontosabb tudnivalókat a Szabolcs utcai intézményünkről.

tovább >>

Megjelent a Szociális Jogok Európai Pillérének Cselekvési Terve

Március 4-én az Európai Bizottság közzétette a Szociális Jogok Európai Pillérének Cselekvési Tervét.
A Szociális Jogok Európai Pillérét létrehozó nyilatkozatot 2017 novemberében írták alá az EU 28 tagállamának és három központi intézményének vezetői, Göteborgban.
A Pillér 20 kulcsfontosságú jogot és elvet határoz meg az alábbi három kategóriában:
• esélyegyenlőség és hozzáférés a munkaerőpiachoz,
• méltányos munkafeltételek,
• szociális védelem és társadalmi befogadás.

tovább >>

A diagnózis csak a nulladik pont - beszélgetés Dr. Papp Magorral

A Fővárosi Önkormányzat „Budapestért díj” elismerésben részesítette Dr. Papp Magor háziorvost, a BMSZKI alap- és járóbeteg szakellátásért felelős vezetőjét a hajléktalan emberek helyzetének, valamint a budapesti lakosság egészségügyi állapotának javítása érdekében végzett kitartó munkájáért, a szemléletformálást és prevenciót hangsúlyozó szakmai tevékenységéért. Szeretettel és tisztelettel gratulálunk a díjhoz a BMSZKI munkavállalói és a szolgáltatásainkat igénybe vevő hajléktalan emberek nevében is!
A díj apropóján készítettünk interjút Dr. Papp Magorral.

tovább >>

A BMSZKI állásfoglalása az Utcáról Lakásba Egyesület munkatársai és ügyfelei mellett

A Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményei szolidaritását fejezi ki az Utcáról Lakásba Egyesület munkatársai és ügyfelei mellett. Az Egyesület Soroksáron három lakásból álló, a környezetbe illő sorházat szeretett volna építeni lakástalan emberek számára. Az építkezés az önkormányzat döntése értelmében jelenleg nem lehetséges.
Kérjük Soroksár város vezetőit, hogy gondolják át, milyen megoldással tudnának segítséget nyújtani a bérlakásépítéshez!

tovább >>