Kálvária Átmeneti Gondozóház

Szállónk 48 fő részére biztosít elhelyezést, 10 női, 38 férfi férőhellyel. Az elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban történik, három szinten. Az intézmény - személyes gondoskodást nyújtó ellátási formában - átmeneti elhelyezést biztosít olyan krónikus beteg, vagy mozgáskorlátozott hajléktalan személyeknek, ügyfeleknek, akik az ápolói segítség és a szociális munkás támogatásával képesek az önellátásra.

A szolgáltatást igénybe vevők részére - egészségi, pszichés állapotuk miatt - a szociális munka és az egészségügy eszközeit felhasználva, komplex, átfogó segítséget  tudunk biztosítani. Stábunkat ápoló, szociális munkás, pszichológus, szociális gondozó, takarító, gyógytornász és a szállásvezető alkotja. Aktív kapcsolatunk van számos egészségügyi intézménnyel, gyógyászati segédeszköz forgalmazóval és gyártóval. Emellett számítunk lakóink aktív közreműködésére is a segítő folyamatban.

Szállásunkon a lakók saját étkeztetésükről, továbbá gyógyszereik beszerzéséről maguk gondoskodnak.

Térítési díj: 300 Ft/fő/nap, 9000 - 9300 Ft/hónap

Óvadék: 9 000 Ft

A Kálvária Gondozóházba elsősorban elsősorban a Felvételt Előkészítése Team-en keresztül lehet bekerülni. Ha az intézményben kíván lakni, kérjük, keresse fel a FET-et a XIII. kerület, Dózsa György út 152-ben!

A jelentkezéshez érvényes, fényképes igazolvány szükséges. A felvételi beszélgetésekhez előzetes időpont egyeztetésre van szükség.

Tájékoztatjuk a Kálvária Gondozóházba jelentkező ügyfeleket, hogy a férőhelyek telítettsége miatt azonnali beköltözésre nincs lehetőség, várakozásra kell számítani. A bekerülés várható idejéről a FET-en kaphatnak részletesebb tájékoztatást.

Lehetőség van azonban előgondozást kérni a lengyel.krisztina@bmszki.hu email-címen keresztül. A megkeresésben szerepeljen a kérés oka, a kérelmező pontos egészségügyi állapota, az önellátás mértéke, a jövedelmi helyzete, a közgyógyellátás, a rendszeres gyógyszerszedés, a szociális otthoni beutalás ténye, valamint a pszichés állapot. Az előgondozásra a szállóvezető mérlegelését követően, előre megbeszélt időpontban kerül sor. Az időpontról értesítést küldünk.
Az intézmény vezetője Lengyel Krisztina. Bármilyen kérése, kérdése van, forduljon hozzá bizalommal!

Letölthető dokumentumok:

2015. évi szakmai beszámoló

2019. évi szakmai beszámoló

Nagyobb térképre váltás

Címe: VIII. Budapest, Kálvária u. 23.

Telefonszáma: 06-1-314-2420

 

1089 Budapest, Kálvária utca 23