Kálvária Átmeneti Gondozóház

Szállónk 48 fő részére biztosít elhelyezést, 10 női, 38 férfi férőhellyel. Az elhelyezés 2-3-4 ágyas szobákban történik, három szinten. Az intézmény - személyes gondoskodást nyújtó ellátási formában - átmeneti elhelyezést biztosít olyan krónikus beteg, vagy mozgáskorlátozott hajléktalan személyeknek, ügyfeleknek, akik az ápolói segítség és a szociális munkás támogatásával képesek az önellátásra.

A szolgáltatást igénybe vevők részére - egészségi, pszichés állapotuk miatt - a szociális munka és az egészségügy eszközeit felhasználva, komplex, átfogó segítséget  tudunk biztosítani. Stábunkat ápoló, szociális munkás, pszichológus, szociális gondozó, takarító, gyógytornász és a szállásvezető alkotja. Aktív kapcsolatunk van számos egészségügyi intézménnyel, gyógyászati segédeszköz forgalmazóval és gyártóval. Emellett számítunk lakóink aktív közreműködésére is a segítő folyamatban.

Szállásunkon a lakók saját étkeztetésükről, továbbá gyógyszereik beszerzéséről maguk gondoskodnak.

Térítési díj: 8 700 Ft/fő/hó.

Óvadék: 5 000 Ft

A Kálvária Gondozóházba elsősorban elsősorban a Felvételt Előkészítése Team-en keresztül lehet bekerülni. Ha az intézményben kíván lakni, kérjük, keresse fel a FET-et a XIII. kerület, Dózsa György út 152-ben!

A FET nyitvatartása:

Hétfő: 09.00 – 13.00 (sorszámosztás: 8.30-tól)

Kedd: 10.00 – 16.00 (sorszámosztás: 8.30-tól)

Szerda: Zárva

Csütörtök: 10.00 – 16.00 (sorszámosztás: 8.30-tól)

Péntek: 09.00 – 13.00 (sorszámosztás: 8.30-tól)

A jelentkezéshez érvényes, fényképes igazolvány szükséges. A túljelentkezés miatt érdemes reggel 7.30-ra érkezni és a kapuban sorba állni.

Tájékoztatjuk a Kálvária Gondozóházba jelentkező ügyfeleket, hogy a férőhelyek telítettsége miatt azonnali beköltözésre nincs lehetőség, várakozásra kell számítani. A bekerülés várható idejéről a FET-en kaphatnak részletesebb tájékoztatást.

Lehetőség van azonban előgondozást kérni a lengyel.krisztina@bmszki.hu email-címen keresztül. A megkeresésben szerepeljen a kérés oka, a kérelmező pontos egészségügyi állapota, az önellátás mértéke, a jövedelmi helyzete, a közgyógyellátás, a rendszeres gyógyszerszedés, a szociális otthoni beutalás ténye, valamint a pszichés állapot. Az előgondozásra a szállóvezető mérlegelését követően, előre megbeszélt időpontban kerül sor. Az időpontról értesítést küldünk.
Az intézmény vezetője Lengyel Krisztina. Bármilyen kérése, kérdése van, forduljon hozzá bizalommal!

Letölthető dokumentumok:

2015. évi szakmai beszámoló

Nagyobb térképre váltás

Címe: VIII. Budapest, Kálvária u. 23.

Telefonszáma: 06-1-314-2420

 

1089 Budapest, Kálvária utca 23