Dózsa Átmeneti Szállás

A Dózsa Átmeneti Szállás a 2014. évben 102 éves fennállását ünneplő Népszálló utódintézménye. A BMSZKI legrégebbi és legnagyobb befogadóképességű átmeneti szállása 312 egyágyas és 7 kétágyas szobában fogad férfiakat, nőket és párokat. A 326 férőhely a téli időszakban további 12 férőhellyel bővül.

Átmeneti szállásunk legfőbb célja a szállásnyújtáson túl a hajléktalan emberek önálló lakhatás felé segítése. Ez magában foglalja az egyéni szükségletek teljes körű felmérését, valós és megvalósítható tényleges célok kitűzését, megvalósítását.

Főbb szolgáltatásaink:

  • szociális ügyintézés, mentálhiginiés tevékenység,
  • kulturális és közösségi programjaink működtetése (Dózsa szállói esték, múzeumlátogatások, kreatív klub, kirándulások).
  • csoportfoglalkozásaink  megvalósítása (beilleszkedést elősegítő csoportfoglalkozás, életmódcsoport, idősek otthonára való felkészítő csoportfoglalkozás, lakhatásra való felkészítő csoportfoglalkozás, idősek otthonára való felkészítő csoportfoglalkozás).
  • Vendégszoba  üzemeltetése (szállásunkon lakó ügyfeleink gyermekeik, családi, rokoni kapcsolataik ápolására),
  • házikönyvtár,
  • lakhatási támogatás biztosítása, pályázati finanszírozással (együttműködés és a szállás team javaslata esetén).

Térítési díj:  390 Ft/nap, ezáltal 11700-12090 Ft/ hó  

Az ellátás első 30 napja ingyenes, ezt követően  kell az átmeneti szállásunkon térítési díjat fizetni.

Óvadék:  11 700 Ft

Ha a Dózsa Átmeneti Szálláson szeretne lakni, kérjük, keresse fel a Felvételt Előkészítése Team-et a VIII. kerület, Kőbányai út 22. alatt!

A jelentkezéshez érvényes, fényképes igazolvány szükséges. A felvételi beszélgetéshez előzetes regisztráció szükséges.

Tájékoztatjuk a Dózsa Átmeneti Szállásra jelentkező ügyfeleket, hogy a férőhelyek telítettsége miatt azonnali beköltözésre nincs lehetőség, várakozásra kell számítani. A bekerülés várható idejéről a FET-en kaphatnak részletesebb tájékoztatást.

Az intézmény vezetői: Juhász Arnold ellátási egység vezető és Bakosi Tamás szakmai munkáért felelős ellátási egységvezető helyettes, kérdés esetén forduljon hozzájuk bizalommal!

Letölthető dokumentumok:

Szórólap

Házirend

Szakmai program

2015. évi szakmai beszámoló

2018. évi szakmai beszámoló

Nagyobb térképre váltás

Címe: XIII. Budapest, Dózsa György út 152.

Telefonszáma: 06-1-238-95-00

Megközelíthető: A 3-as metró Dózsa György úti megállójától, és a 75-ös vagy a 76-os troli Dózsa György úti és Angyalföldi úti megállójától gyalog.